En luftig fromage är perfekt avslutning på middagen så här års när vi gärna äter lite tyngre huvudrätter.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Pressa juicen ur clementinerna i en liten kastrull och värm den. Ta upp gelatinbladen och smält dem i juicen under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna helt- men inte stelna.
- Dela äggen. Vispa äggvitorna styva med hälften av sockret och lägg i separat skål. Vispa sedan gulorna med det resterande sockret och den helt svala juice-gelatinblandningen.
- Rengör elvispen noga och vispa grädden till samma tjocklek som äggvitorna. Vänd nu samman de tre olika blandningarna och fördela i portionsglas.
Kyl i ett par timmar, ca 3 innan servering.
- Toppa med clementinklyftor och mynta eller citronmelissblad.
Publicerat den
6 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar