Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags clementinfromage

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En luftig fromage är perfekt avslutning på middagen så här års när vi gärna äter lite tyngre huvudrätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Pressa juicen ur clementinerna i en liten kastrull och värm den. Ta upp gelatinbladen och smält dem i juicen under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna helt- men inte stelna.
  2. Dela äggen. Vispa äggvitorna styva med hälften av sockret och lägg i separat skål. Vispa sedan gulorna med det resterande sockret och den helt svala juice-gelatinblandningen.
  3. Rengör elvispen noga och vispa grädden till samma tjocklek som äggvitorna. Vänd nu samman de tre olika blandningarna och fördela i portionsglas. Kyl i ett par timmar, ca 3 innan servering.
  4. Toppa med clementinklyftor och mynta eller citronmelissblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.