Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags korintkaka

 
Skriv ut

En riktigt god och klassisk korintkaka med fin smak av citron. En kaka som bör ligga till sig lite - så baka den i god till innan jul!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker fluffigt.
  2. Tillsätt äggen ett i taget.
  3. Skrubba citronen och riv av skalet fint.
  4. Rör ihop bakpulver, mjöl och citronskal. Blanda samman med smörsockerblandningen. Skölj korinterna i varmt vatten och låt dem rinna av lite innan även de rörs i.
  5. Smörj en 1,5 liters form och ströa med skorpsmulor eller mannagryn.
  6. Grädda i 150 grader i ungefär en och en halv timme.
  7. Om du vill garnera kakan med blockchoklad: lägg ut bitar av blockchoklad på den varma kakan. Om det behövs för att smälta chokladen kan man stoppa in kakan ytterligare någon minut i ugnen. Sprid ut med en gaffel. Gaffeln kan även användas för att göra mönster i den mjuka chokladen. Låt svalna på galler.
  8. Lagra kakan svalt i en vecka så att smakerna i den hinner mogna fram ordentligt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.