En riktigt god och klassisk korintkaka med fin smak av citron. En kaka som bör ligga till sig lite - så baka den i god till innan jul!
Instruktioner
- Rör smör och socker fluffigt.
- Tillsätt äggen ett i taget.
- Skrubba citronen och riv av skalet fint.
- Rör ihop bakpulver, mjöl och citronskal. Blanda samman med smörsockerblandningen. Skölj korinterna i varmt vatten och låt dem rinna av lite innan även de rörs i.
- Smörj en 1,5 liters form och ströa med skorpsmulor eller mannagryn.
- Grädda i 150 grader i ungefär en och en halv timme.
- Om du vill garnera kakan med blockchoklad: lägg ut bitar av blockchoklad på den varma kakan. Om det behövs för att smälta chokladen kan man stoppa in kakan ytterligare någon minut i ugnen. Sprid ut med en gaffel. Gaffeln kan även användas för att göra mönster i den mjuka chokladen. Låt svalna på galler.
- Lagra kakan svalt i en vecka så att smakerna i den hinner mogna fram ordentligt
Publicerat den
21 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar