Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags siktebröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut

Gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i 1 dl vatten i en bunke. Tillsätt kummin och 2 dl mjöl. Arbeta samman och låt jäsa i 30 minuter.
  2. Blanda resten av vattnet med margarin och salt, häll det i bunken. Arbeta samman.Rör ner rågsikt och resten av mjölet, knåda till en smidig deg. Låt jäsa ca. 1 timme.
  3. Stjälp upp och knåda degen. Forma två limpor. Lägg dem på plåt och låt jäsa i 20 minuter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 225° i 15 minuter. Sänk till 200° och grädda ytterliga ca. 45 minuter. Pensla bröden med kallt vatten och låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.