Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Getostcheesecake med rödbetor och rödvin

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Vitaminrikt och gott på samma gång? Ja! Kombinera grönsaker med sötsaker och få en helt ny dessert. Denna cheesecaken är både söt och salt på samma gång med getost, rödbetor och kanel. Superläckert och supergott, prova!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa kexen och blanda dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 22 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i 10 minuter. Ta ut den och låt den svalna. Låt ugnen vara på.
  3. Fyllning: Blanda getost och mascarpone med en spatel, försök få ner så lite luft som möjligt i smeten. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke. Slå bunken några gånger i bänken för att få bort så många luftbubblor som möjligt och rör sedan ner ostkrämen.
  4. Bred smeten över bottnen och smäll formen återigen några gånger i bänken så att smeten sätter sig ordentligt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i drygt 30 minuter, när du känner på mitten av den ska den studsa tillbaka, inte vara vobblig och fuktig. Låt ugnen vara på. Låt cheesecaken svalna i rumstemperatur.
  5. Rödbetslag: Skala och skär rödbetorna i tunna skivor. Lägg skivorna i saft, rödvin, kanelstång och stjärnanis. Koka dem tills de är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd, tiden beror på hur tunna skivorna är. När du är nöjd med kokningen silar du av lagen från rödbetorna så att de kan torka. Spara lagen till gelén.
  6. Gelé: Gör gelén minst 30 minuter innan servering. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka upp spadet och låt sedan gelatinbladen smälta i den heta vätskan. Låt gelén svalna. När den satt sig lite häller du den över kakan.
  7. Kanderade valnötter: Blanda ihop nötter och honung. Lägg blandningen på ett bakplåtspapper och grädda nötterna mitt i ugnen i 10-15 minuter. Låt dem svalna och knäck dem i mindre bitar.
  8. Montering: Lägg rödbetsskivorna runt kanten på cheesecaken. Dekorera med honungskanderade valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.