Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Getostfyllda köttfärsbiffar med citronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Dessa biffar kan du variera i det oändliga, när jag läste receptet i en tidning för många år sedan var de fyllda med ädelost, jag gör dom med getost då familjen tycker bättre om den osten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Tvätta och skär potatisen i klyftor lägg upp potatisen i en eldfast form och blanda dem med olivolja, dragon, salt och peppar. Skala och skär rödlöken i klyftor och lägg ovanpå potatisen. Baka i ugnen ca 35-45 min.
  3. Blanda under tiden färsen med lök, äpple, getost och ägg. Tillsätt salt och cayennepeppar och forma färsen till biffar.
  4. Smält sockret tills det bli ljusbrunt och flytande, häll på grädden och låt såsen sjuda på svag värme. Pressa ur saften från citronerna och häll ned citronsaften och kalvfonden. Låt koka ihop en aning på svag värme ca 5 minuter.
  5. Stek biffarna ca 3-4 min på varje sida. Strö över bladpersiljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.