Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-scones med dinkel

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Syrran är en GI människa och dessa tillhör hennes favoriter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i fettet (eller skiva i om det är i fast form)
  2. Nyp till smulor med fingrarna. Blanda ner youghurten och platta ut degen (på mjölat bakbord med mjölade händer, det blir rätt kladdigt) till en platta c:a 1 ½ cm tjock.
  3. Ta med utstickare eller ett glas ut små runda scones på ung 6 cm i diameter. Knåda ihop degresterna och gör om proceduren tills degen är slut. Jag fick ut 14 st scones.
  4. Lägg på plåt med bakplåtspapper, nagga med en gaffel och grädda i 250 gader i 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.