Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gingers chokladrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Filosofen Konfucius prisade redan på 500-talet f Kr ingefärans goda smak och hälsobringande effekter. Här är både smet och glasyr smaksatta med ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull. Låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, kakao, ingefära och bakpulver noga.
  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 30x40 cm.
  4. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt den svalna helt innan du brer på glasyren.
  5. Gör garnering. Rör färskosten smidig med florsocker och mjölk. Smaksätt med ingefära. Bred glasyren på kakan. Skär kakan i 30 rutor när glasyren stelnat något.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.