Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserad lax med nöttäcke och potatissallad

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvlig kombination, där nöttäcket består av cashewnötter, vitlök, lime och lite chilisås. Potatissalladen med sparris serveras ljummen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250º.
  2. Borsta potatisen ren och koka den mjuk i lättsaltat vatten (1/2 tsk salt/l vatten). Låt den svalna något och skär den sedan i bitar.
  3. Putsa den färska sparrisen och förväll den ca 2-3 minuter. Låt den rinna av. Strimla löken.
  4. Fräs sparris och lök i 1 msk av oljan i en stekpanna, ca 2 minuter. Blanda ner det i potatisen.
  5. Blanda resten av oljan med honung, limesaft, vinäger, salt och peppar. Häll detta över potatisen och blanda försiktigt. Strö över rucolasallad.
  6. Stek laxen i smör i en stekpanna, ca 2-3 minuter på var sida, tiden beror på laxens tjocklek. Salta och peppra. Lägg skivorna på ett ugnssäkert fat.
  7. Hacka nötterna grovt. Hacka vitlöken. Blanda hacket med smör, sweet chilisås och limeskal. Fördela blandningen på fisken och sätt fatet högt upp i ugnen 1-2 minuter, tills laxen fått fin färg och är genomvarm. Servera laxen med den ljumma potatissalladen och en klyfta lime.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • prosten 18 augusti 2008

    Laxen är supergod. Rekomenderas!

  • Liten_Ida 29 april 2009

    Det var verkligen en jättgod rätt! Dock tyckte jag att det var lite snålt med nötblandningen till 4 filéer så jag dubblade satsen och då blev det ordentligt mycket av det goda. Mina gäster var alla frälsta!

  • Okänd 11 februari 2010

    Jätte gott

  • Skruttan-pluttan 3 september 2010

    Tack för ett kanongott och bra recept!!

  • kockenven 24 januari 2011

    Super gott! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.