Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserad sockerkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 ½ liter. Använd glutenfritt ströbröd eller Pofiber (Semper, potatisfiber).
  2. Vispa ägg och socker till en pösig massa. Tillsätt fettet och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Skrapa ned smeten i formen.
  3. Grädda kakan på andra falsen i den uppvärma ugnen i ca 35 minuter. Stjälp upp och låt kallna.
  4. Rör ut florsockret med vattnet och bred glasyren ovanpå kakan. Garnera som på bilden eller efter egen fantasi.
  5. Ugn 175°

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.