Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Underbart god.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla ingredienserna till flarnbottnarna i en skål. Häll upp smeten i 2 smorda eller bakplåtspappers klädda braspannor. Grädda i 10 minuter i ugnen på 200 º värme. Vispa 4 äggvitor till hårt skum i en skål. Vispa sedan äggulorna tillsammans med socker och vaniljsocker i en annan skål, Vispa grädden för sig . Blanda sedan grädden i ägg och socker smeten. Rör till sist försiktigt ner äggvitorna. Lägg en flarnbotten i en braspanna, häll glasssmeten över . Lägg sedan den andra flarnbottnen ovanpå glasssmeten Sätt in i frysen och låt stelna ungefär 4 timmar. Tag ut glasstårtan ca 10 minuter innan servering och garnera den med skivade jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.