Marängbottnarna kan gräddas alla tre på en gång om du har varm- luftsugn. Då tar det 75 min i 110°. I en vanlig ugn kan man bara grädda en i taget, det tar 45 min i 125°. Bottnarna går bra att göra i förväg om de sedan förvaras torrt.
Instruktioner
- Maräng: Sätt ugnen på 125° (110° varmluft). Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda bakpulver och socker, vispa ner blandningen lite i taget i vitorna och visp ytterligare tills marängsmeten är blank och bildar toppar.
- Bred ut smeten till rundlar ca 24 cm på tre plåtar med oljat och mjölat bakplåtspapper. Grädda varje plåt i mitten av ugnen ca 45 min tills marängen känns torr eller alla tre på en gång i varmluft ca 75 min.
- Chokladplattor: Bryt chokladen i bitar och smält den i en skål i ett vattenbad. Bred ut den tunt på ett bakplåtspapper ca 20x40 cm och låt den stelna. Skär eller bryt till plattor i önskad storlek.
- Tårta: Vispa grädden till fyllningen och blanda den med 1 1/2 dl av hjortronsylten. Varva maräng, sylt, glass i skivor och hjortron grädde i två lager. Lägg på den tredje marängbottnen.
- Vispa grädden till garneringen och täck tårtan med den.
Ställ chokladplattor utmed kanterna och garnera ovansidan med sylt, citronmeliss och små chokladplattor. Servera tårtan direkt.
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar