En smarrig och frisk glasstårta med hallon, jordgubb och fläder i olika lager, kantad med goda savoiardikex.
Instruktioner
- Koka upp socker, vatten och glukos i en kastrull.
Häll sockerlagen över jordgubbarna i en skål.
Häll över i en burk när de svalnat och låt stå 1 dygn i kylen.
- Blanda socker och vatten till parfaiten i en kastrull och koka upp. Lyft kastrullen från värmen.
Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning.
- Häll tillbaka äggblandningen i kastrullen och värm under vispning på svag värme tills den blir tjock och krämig. Ställ kastrullen i kallt vattenbad och vispa tills krämen svalnat.
- Väg upp 250 g halvsyltade jordgubbar med lite sockerlag. Mosa med en gaffel och blanda med äggkrämen. Vispa grädden tjock och blanda ner i smeten med vaniljsockret.
- Låt hallonsorbeten halvtina och bred ut den i botten på en bakform klädd med plastfolie. Fyll på med parfaitsmet och frys i minst 4 timmar.
- Låt flädersorbeten halvtina och bred den över parfaiten. Frys i minst 1 timme.
- Lossa tårtan från formen. Dekorera med halva savoiardikex, snittytan mot fatet. Fördela hallon, vinbärsklasar och delade jordgubbar. Dekorera med blad och knyt ett sidenband runt tårtan.
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar