Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta med daim- och vaniljfyllning

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Måste frysas 5-6 timmar innan servering men kan självklart göras flera dagar i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Mandeln behöver inte skalas. Vispa äggvitorna styva, tillsätt strösockret i omgångar och vispa styvt. Vänd ner den malda mandeln.
  2. Häll i smord springform, ca 26 cm i diameter och grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt bottnen kallna i formen.
  3. Till fyllningen vispas äggulorna och sockret poröst. Vispa grädden separat och vänd ner den i äggsmeten tillsammans med daimen och de urskrapade fröna från vaniljstången.
  4. Häll fyllningen över den kalla bottnen. Ta den inte ur formen! Frys i minst 5 timmar, gärna längre.
  5. Ta fram glasstårtan en stund innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.