Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten- och laktosfria morotsbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftiga bullar med krispig yta och mjuk insida. Bullarna blir lite bleka på ytan, men får en spännande orange färg inuti. Smaken påminner om grahamsbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna fint.
  2. Smula jästen i en degbunke. Värm vatten och matolja och låt blandningen bli fingervarm. Häll lite över jästen och rör så att jästen löser sig.
  3. Tillsätt resten av blandningen, fint rivna morötter, boveteflingor, sirap och salt.
  4. Väg eller mät upp glutenfri mjölmix och rör i lite i taget tills allt är väl blandat.
  5. Låt jäsa övertäckt i bunken i 30 minuter. Lägg ugnsduk eller bakplåtspapper på en bakplåt.
  6. Använd en våt degspade och våta händer och forma lika stora bullar som läggs på bakplåtarna.
  7. Låt jäsa i 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Hammantorp 29 oktober 2010

    De här morotsbullarna blev omtyckta av min man o son, jag klickade ut degen med två skedar och plattade till dem lite så de blev som tekakor istället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.