Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gnocchi med brynt kaprissmör

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Snabb och smakrik italienare som blir klar på 20 minuter. Broccoli och spenat står för det gröna inslaget, brynt kaprissmör ger smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär broccolin i små buketter och stammen i mindre bitar.
  2. Bryn smöret i en stekpanna tills det doftar nötigt. Tillsätt kapris och stek tills de öppnar sig som små blommor. Tillsätt salvia, bladen ska bli lätt friterade. Rör ner färskpressad citronjuice. Häll upp smöret i en bunke.
  3. Rengör eventuellt pannan lite lätt. Stek broccolin och gnocchi i olja i stekpannan ca 5 minuter, tills gnocchin är gyllene. Tillsätt babyspenat och låt den bli mjuk.
  4. Fördela gnocchi och grönsaker på tallrikar. Skeda över smöret. Garnera med finrivet citronskal. Rostat bröd är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.