Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God Harsadel el. Rådjur

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Viltkött är verkligen gott, och vilken sås där blir.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fond:
  2. Skär bort hinnorna ifrån sadeleln.Koka upp det med Grönsacksbuljongen Koka i ca 10 min.Sila fonden.tillsätt rödvin + soya Puttra ca.15-20 min.
  3. Sadeln:
  4. Salta & peppra,klicka över smör.I ugn 175 grader i 40-60 min.
  5. Sås:
  6. Skala & fin hacka 1 st Rödlök. Fin hacka ½ msk.enbär Fin hacka 1 msk.Grönpeppar. Allt fräses i 4 msk vetemjöl. Fonden hälles i grytan+det du har fräst. Rör om under uppkokning. Puttra el skudes i 10 min. Kastrulen tas av plattan.låt såsen svalna lite tillsätt sedan Cream Fraise+Gelen.
  7. Serveras med Hasselbackspotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.