Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda förrätter som går att förbereda

Att starta middagen med en naggande god förrätt är ett måste till festmåltiden! Men när det vankas fest kan det vara bra att tänka på att den goda förrätten ska kunna gå att förbereda en stund innan gästerna kommer. En god förrätt som går att förbereda skulle exempelvis kunna vara soppa. Värm bara upp strax innan servering och toppa soppan med till exempel räkor och färska örter, så känns den lagad a la minute. En kall soppa är uppskattat på sommaren. Om du väljer en vegetarisk förrätt går det ofta bra att förbereda den, eftersom att grönsaker inte är riktigt lika känsliga som animaliska livsmedel. Varför inte servera en god västerbottensostpaj som skärs upp i aptitliga portionsstora bitar att lägga på gästernas tallrikar. Välj om du vill servera med lite löjrom, en klick gräddfil och lite hackad rödlök på toppen. Matklubben har en rad andra goda recept på vegetariska förrätter att ta del av!


Sätt ugnen på 180 grader. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lossa försiktigt 4 blad från kålhuvudet. Förväll dem ca ½ minut tills de börjar mjukna. Låt dem rinna av. Skär bort rotstocken o...

4

Koka upp buljongtärningen med vattnet. Tillsätt lökhack och ärter. Koka 5 minuter. Mixa sopan slät. Tillsätt vitlök och créme fraiche, koka upp snabbt och ta bort från plattan. Smaka av med paprikapul...

4

Det går att förbereda snittarna några timmar i förväg om man låter löjrom och crème fraiche rinna av under natten. Då blir konsistensen fastare och rinner inte av skockorna när faten står framme. Om l...

10

lägg gelantinbladen i kallt vatten 10 min. ta upp och krama ur.Lägg i 2 msk kallt vatten i en kastrull och smält på svag värme.Blanda kesella,grädde och creme fraiche.Häll ner det smälta lite avsvalna...

6

Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, ingefära, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min. Koka nudlarna enligt anvisninge...

35 min
4

Fisk: lägg fiskfiléerna i en smord ugnsäker form. Gnid in fisken med salt och häll över anjovisspad. Låt fisken rimma i kylen ca 4 timmar Sätt ugnen på 100 grader. Stek fisken mitt i ugnen 25-30 mi...

8

Tärna laxen fint. Vispa grädden till hårt skum. Hacka dillen. Rör samman grädden med majonnäsen, dill och laxtärningar. Smaka av....

30 min
4

Skrubba musslorna. Kasta söndriga eller öppna, om de inte sluter sig då man knackar på dem. Skär löken i tjocka skivor. Skär vitlöken i skivor och pepparn i småbitar. Plocka loss bladen från persil...

40 min
4

Kantskär kavringen. Dela brödet i mindre bitar och kör till smulor i matberedaren. Tillsätt smält smör och blanda. Tryck ut smör- och brödblandningen i en form som är 18x20 cm, med bakplåtspapper i...

20

Blanda getost, färskost och honung till en röra. Fördela på brödskivorna och skär i trianglar. Rosta på 200 grader i 5-10 min eller till de fått färg. De är godast nygräddade men går att förbereda och...

15 min
8

Smörj 6 portionsformar med smör. Laxsmör: Finhacka laxen och blanda väl med smör och pepparrot. Fördela det i 6 klickar på ett fat. Ställ det kallt. Smält smöret till sufflésmeten i en kastrull....

6

Mät upp mjölet i matberedarens skål Dela matfettet i mindre bitar. Finfördela det i mjölet. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Linda in den i plastfolie och låt den vila i kylskåp i 1 timma...

1 h 25 min
18

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.