Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska lökpajer

 
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

Jag är sugen på att modifiera denna paj med ramslök i. Hoppas på tips hur mycket som kan vara lagom.

Ingredienser

Instruktioner

Mät upp mjölet i matberedarens skål Dela matfettet i mindre bitar. Finfördela det i mjölet. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Linda in den i plastfolie och låt den vila i kylskåp i 1 timma. Förbered fyllningen under tiden. Skala lökarna och skölj purjon. Skär de båda löksorterna i tunna skivor. Matberedarens tunna skärskiva är till god hjälp. Fräs löken på svag värme så att den mjuknar med inte tar färg. Låt den kallna. Dela degen i 18 lika stora bitar. Tryck ut dem i muffinsformar av aluminiumfolie. Ställ dem på en plåt. Fördela löken i formarna Blanda samman crème fraiche, äggulor, salt och peppar. Vispa äggvitan till fast skum och vänd ner den i äggulesmeten. Fördela smeten över löken i formarna. Grädda i 225°C i 15-20 minuter Servera lätt avsvalnad på buffé, som förrätt eller som lunch med sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.