Instruktioner
Mät upp mjölet i matberedarens skål
Dela matfettet i mindre bitar. Finfördela det i mjölet. Tillsätt vattnet.
Arbeta snabbt ihop degen. Linda in den i plastfolie och låt den vila i kylskåp i 1 timma.
Förbered fyllningen under tiden. Skala lökarna och skölj purjon. Skär de båda löksorterna i tunna skivor. Matberedarens tunna skärskiva är till god hjälp.
Fräs löken på svag värme så att den mjuknar med inte tar färg. Låt den kallna.
Dela degen i 18 lika stora bitar. Tryck ut dem i muffinsformar av aluminiumfolie. Ställ dem på en plåt.
Fördela löken i formarna
Blanda samman crème fraiche, äggulor, salt och peppar. Vispa äggvitan till fast skum och vänd ner den i äggulesmeten. Fördela smeten över löken i formarna.
Grädda i 225°C i 15-20 minuter
Servera lätt avsvalnad på buffé, som förrätt eller som lunch med sallad till.