- Serverar: 24 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Väldigt lätta o goda bullar som du gör kvällen innan:
Obs! Använd ej torrjäst :)
Instruktioner
- Låt alla ingredienser bli rumsvarma. Smält matfettet och låt det svalna. Häll i mjölken.Rör ut jästen i lite av mjölkblandningen och blanda i salt och ägg. Tillsätt resten av degvätskan och arbeta in så mycket av mjölet att degen släpper bunkens kanter och blir blank och smidig.
- Dela degen i 2 delar och rulla ut varje del till en längd. Skär varje längd i 12 bitar och rulla till bullar.
Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt och täck med plastfolie.
- Låt jäsa i kyl eller nåt svalt ställe till nästa morgon.
Pensla med mjölk och grädda mitt i ugnen 225 grader i cirka 10 min.
- TIPS! Är gott att ha riven ost på innan gräddning
- OBS!Vill du baka släta bullar så tillsätt 1 dl socker och pensla med ägg istället.
Publicerat den
10 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar