Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda frukostbullar

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Väldigt lätta o goda bullar som du gör kvällen innan: Obs! Använd ej torrjäst :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt alla ingredienser bli rumsvarma. Smält matfettet och låt det svalna. Häll i mjölken.Rör ut jästen i lite av mjölkblandningen och blanda i salt och ägg. Tillsätt resten av degvätskan och arbeta in så mycket av mjölet att degen släpper bunkens kanter och blir blank och smidig.
  2. Dela degen i 2 delar och rulla ut varje del till en längd. Skär varje längd i 12 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt och täck med plastfolie.
  3. Låt jäsa i kyl eller nåt svalt ställe till nästa morgon. Pensla med mjölk och grädda mitt i ugnen 225 grader i cirka 10 min.
  4. TIPS! Är gott att ha riven ost på innan gräddning
  5. OBS!Vill du baka släta bullar så tillsätt 1 dl socker och pensla med ägg istället.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.