Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda grahamsbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Lättbakade och goda bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt).
  2. Smula ner jästen i en degskål och häll över degvätskan (mjölken). Rör om så att jästen löser sig.
  3. Klicka i matfettet och tillsätt övriga ingredienser men spara 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den känns smidig.
  4. Jäs degen övertäckt med bakduk i 40 minuter.
  5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i ca 30 delar och rulla dem till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt bullarna jäsa i 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Pensla bullarna med vatten och strö på önskad garnering. Grädda mitt i ugnen, 12-15 minuter.
  7. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.