Den godaste fruktpajen som finns är fortfarande den som Nora Ephron bakar i sin bok “Vägen från mannens hjärta “ Hon gör sin paj på persika, men man kan göra den på nektarin eller plommon. Eller blanda alla tre sorterna!
Instruktioner
- Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den en sekund i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll.
- Tumma ut degen i pajformen och ställ formen kallt en stund. Värm ugnen till 225 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
- Skär under tiden frukten i tunna skivor. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Vispa eller kör i mixer ihop resten av ingredienserna till en slät sås.
- Lägg fruktbitarna i ett vackert mönster i pajformen och slå smeten över.
- Grädda pajen i 35 minuter, täckt med metallfolie. Grädda sedan ytterligare 10 minuter utan folie.
- Servera pajen ljummen med glass eller lättvispad grädde.
Publicerat den
26 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god och enkel att göra. Precis som jag vill ha det.