Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gös med täcke av zucchini

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fisk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i kotlettbitar. Skölj och torka med hushållspapper. Lägg åt sidan.
  2. Skär moroten i bitar, löken, dill- och persiljeskälkarna och purjon i tunna skivor och lägg detta i en fiskkastrull eller ugnsform. Krydda med vitpeppar, salt och vinäger.
  3. Slå på buljongen och vinet. Låt koka upp. Lägg i fiskkotletterna och låt sjuda i 7 min. Låt kallna i buljongen.
  4. Ta sedan upp fisken och ställ den i kylskåp. Spar buljongen.
  5. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min. Häll buljongen i en kastrull, lägg i hackad dill, saffran och tomatpure.
  6. Vispa i äggvitorna och lägg de blöt- lagda gelatinbladen.
  7. Koka upp långsamt under omrörning. När äggvitan koagulerat på ytan låt buljongen sjuda ytterligare 5 min. utan omrörning. Sila den sedan genom ett kaffefilter. Låt den kallna i kyl, rör då och då. När geléet börjar tjockna hälls det över kotletterna. dekorera med zucchini, som förvällts några minuter, och skurits i tunna halva skivor samt doppats i geléet, för att få den rätta glansiga ytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.