Skär fisken i kotlettbitar. Skölj och torka med hushållspapper. Lägg åt sidan.
Skär moroten i bitar, löken, dill- och persiljeskälkarna och purjon i tunna skivor och lägg detta i en fiskkastrull eller ugnsform.
Krydda med vitpeppar, salt och vinäger.
Slå på buljongen och vinet. Låt koka upp.
Lägg i fiskkotletterna och låt sjuda i 7 min. Låt
kallna i buljongen.
Ta sedan upp fisken och ställ den i kylskåp.
Spar buljongen.
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min. Häll buljongen i en kastrull, lägg i hackad dill, saffran och tomatpure.
Vispa i äggvitorna och
lägg de blöt- lagda gelatinbladen.
Koka upp långsamt under omrörning. När äggvitan koagulerat på ytan låt buljongen sjuda ytterligare 5 min. utan omrörning. Sila den sedan
genom ett kaffefilter. Låt den kallna i kyl, rör då och då. När geléet börjar tjockna hälls det över kotletterna. dekorera med zucchini, som förvällts några minuter, och skurits i tunna halva
skivor samt doppats i geléet, för att få den rätta glansiga ytan.