Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gösfilé med rödbetor, feta och smörslungad gurka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bättre än såhär kan en middag inte bli en varm augustikväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka rödbetorna i 30-40 minuter tills de är mjuka. Pilla av skalet och lägg upp rödbetorna på ett fat. Smula över fetaost och droppa över lite olivolja. Rosta pinjenötterna lite lätt i en het stekpanna. Strö pinjenötterna över rödbetorna och pressa över lite citron.
  2. Skala och halvera gurkan, gröp ur kärnorna. Skär i 5 mm tjocka skivor. Bryn smöret gyllenbrunt i en stekpanna, tillsätt gurkskivorna och den hackade dillen. Rör om. Smaka av med salt och peppar och pressad citron.
  3. Skölj gösfiléerna, krydda dem med salt och peppar och pensla dem med lite olivolja. Lägg filéerna på grillen med skinnsidan mot glöden. Grilla dem 5-6 minuter tills köttet är helt vitt. Vänd inte på filéerna undertiden.
  4. Servera med rödbetor med fetaost, smörslungad gurka och nykokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.