Bättre än såhär kan en middag inte bli en varm augustikväll.
Instruktioner
- Skala och koka rödbetorna i 30-40 minuter tills de är mjuka. Pilla av skalet och lägg upp rödbetorna på ett fat.
Smula över fetaost och droppa över lite olivolja.
Rosta pinjenötterna lite lätt i en het stekpanna. Strö pinjenötterna över rödbetorna och pressa över lite citron.
- Skala och halvera gurkan, gröp ur kärnorna. Skär i 5 mm tjocka skivor. Bryn smöret gyllenbrunt i en stekpanna, tillsätt gurkskivorna och den hackade dillen. Rör om.
Smaka av med salt och peppar och pressad citron.
- Skölj gösfiléerna, krydda dem med salt och peppar och pensla dem med lite olivolja.
Lägg filéerna på grillen med skinnsidan mot glöden.
Grilla dem 5-6 minuter tills köttet är helt vitt. Vänd inte på filéerna undertiden.
- Servera med rödbetor med fetaost, smörslungad gurka och nykokt potatis.
Publicerat den
5 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar