Förbered den här lilla rätten i god tid; med bara 15 minuters gratinering har du en mycket läcker och ovanlig förrätt.
Instruktioner
- Koka äggen i 8-10 minuter. Spola dem i kallt vatten. Hacka löken fint. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken genomskinlig. Tillsätt de krossade tomaterna.
- Pressa ner vitlöken. Koka upp och låt sjuda 10 minuter. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nyp av bladen på ett par kvistar oregano och strimla dem fint. Blanda ner bladen i tomatsåsen. Värm ugnen till 225 grader.
- Halvera äggen på längden. Ta ur äggulorna och lägg dem tillsammans med gorgonzola och crème fraiche i en matberedare. Kör till en jämn kräm. Krydda med riven muskot och vitpeppar.
- Smörj en ugnsfast form lätt med matfett. Smaka av tomatsåsen och häll den i formen. Lägg i de fyllda tomathalvorna i tomatsåsen och gratinera, ca 15 minuter i het ugn, tills osten börjar smälta. Garnera med färsk oregano.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar