- Serverar: 25 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket sprött och gott. Behöver inte jäsas. Bakas främst till jul hemma hos oss.
Perfekt till sillen, osten eller skinkan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 275 grader.
Smält smöret i vattnet. Låt det bli fingeervarmt.
Smula jästen i degbunke och häll över vattnet/margarinet.
Rör om. Rör ner kryddorna och det grova rågmjölet. Tillsätt sedan rågsikten. Degen ska kännas lös men hanterbar, annars tillsätter du lite mera rågmjöl.
Skär degen i 25 bitar och rulla varje del till en bulle som sedan kavlas ut i vetemjöl, till tunna kakor. Använd kruskavel.
- Lägg bakplåtspapper på plåtarna och lägg på 3 kakor per plåt. Nagga före gräddning.
Grädda mitt i ugnen en plåt i taget, i ca.2 min. tills kakorna fått fin färg. Kallna under bakduk på galler.
Publicerat den
4 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar