Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

gosmammans knäckebröd

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket sprött och gott. Behöver inte jäsas. Bakas främst till jul hemma hos oss. Perfekt till sillen, osten eller skinkan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275 grader. Smält smöret i vattnet. Låt det bli fingeervarmt. Smula jästen i degbunke och häll över vattnet/margarinet. Rör om. Rör ner kryddorna och det grova rågmjölet. Tillsätt sedan rågsikten. Degen ska kännas lös men hanterbar, annars tillsätter du lite mera rågmjöl. Skär degen i 25 bitar och rulla varje del till en bulle som sedan kavlas ut i vetemjöl, till tunna kakor. Använd kruskavel.
  2. Lägg bakplåtspapper på plåtarna och lägg på 3 kakor per plåt. Nagga före gräddning. Grädda mitt i ugnen en plåt i taget, i ca.2 min. tills kakorna fått fin färg. Kallna under bakduk på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.