Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddig fiskgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Rykande het fiskgryta med doft av vitt vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i lagom stora bitar. Ansa, skala och skör rotsakerna och löken i bitar. Fräs rotsakerna och löken i smöret i 5 min.
  2. Häll på tomatpurén och vinet och låt koka in. Häll på fiskbuljongen och sjud under lock ca 30 minuter. Sila buljongen .
  3. Koka upp buljongen och grädden och låt det koka ihop tills ca 1 liter återstår. Rör ihop det mjuka smöret och mjölet till en kula, vispa ner den i buljongen och koka ett par minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. lägg ner fisken i buljongen och sjud sakta ett par minuter. Tillsätt räkorna och rotsakerna och låt dem bli varma.
  5. Strö över hackad persilja och servera med vitlöksbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.