- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Rykande het fiskgryta med doft av vitt vin.
Instruktioner
- Skär fisken i lagom stora bitar. Ansa, skala och skör rotsakerna och löken i bitar. Fräs rotsakerna och löken i smöret i 5 min.
- Häll på tomatpurén och vinet och låt koka in. Häll på fiskbuljongen och sjud under lock ca 30 minuter. Sila buljongen .
- Koka upp buljongen och grädden och låt det koka ihop tills ca 1 liter återstår. Rör ihop det mjuka smöret och mjölet till en kula, vispa ner den i buljongen och koka ett par minuter.
- Smaka av med salt och peppar. lägg ner fisken i buljongen och sjud sakta ett par minuter. Tillsätt räkorna och rotsakerna och låt dem bli varma.
- Strö över hackad persilja och servera med vitlöksbröd.
Publicerat den
24 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar