Rotselleri är en lite bortglömd rotsak. Här får den stå i centrum tillsammans med goda kalvfrikadeller, kokt potatis och inlagda rödbetor.
Instruktioner
- Inlagda rödbetor:
Koka de skalade rödbetorna med vatten, socker, ättika och eventuellt ett lagerblad tills rödbetorna är nätt och jämnt mjuka. Låt stå och svalna i lagen. Förvara i en ren glasburk med lock i kylskåpet, håller i 3-4 veckor.
- Gräddkokt rotselleri:
Skala och skär rotselleri i stavar. Stek rotselleri, lök och vitlök med smör i en kastrull i 2-3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 5 minuter.
- Kalvfrikadeller:
Blanda alla ingredienser och forma 12 bollar. Lägg ner dem i såsen och sjud ytterligare 10 minuter under lock.
- Servera med potatis och de inlagda rödbetorna. Garnera eventuellt med timjankvistar.
Publicerat den
17 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar