Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rotselleri är en lite bortglömd rotsak. Här får den stå i centrum tillsammans med goda kalvfrikadeller, kokt potatis och inlagda rödbetor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Inlagda rödbetor: Koka de skalade rödbetorna med vatten, socker, ättika och eventuellt ett lagerblad tills rödbetorna är nätt och jämnt mjuka. Låt stå och svalna i lagen. Förvara i en ren glasburk med lock i kylskåpet, håller i 3-4 veckor.
  2. Gräddkokt rotselleri: Skala och skär rotselleri i stavar. Stek rotselleri, lök och vitlök med smör i en kastrull i 2-3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 5 minuter.
  3. Kalvfrikadeller: Blanda alla ingredienser och forma 12 bollar. Lägg ner dem i såsen och sjud ytterligare 10 minuter under lock.
  4. Servera med potatis och de inlagda rödbetorna. Garnera eventuellt med timjankvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.