Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddstuvad renskav med pepparrot

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott med grädde och pepparrot. Det blir bara så himla gott ihop med renskaven.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en stor stekpanna och lägg i det otinade köttet. Dela köttet med en gaffel efter hand som det tinar så det blir jämnt brynt. Värmen får inte vara för stark. Salta och peppra. Häll över köttet i en gryta.
  2. Låt löken fräsa i samma fett som köttet tills den blir mjuk och guldfärgad. Blanda kött och lök i grytan. Tillsätt buljongtärning och späd med grädden. Låt småkoka på svag värme ca 15 minuter. Späd med buljong, vatten eller grädde om såsen blir för tjock. Tillsätt soja och pepparrot när rätten är färdig. Smaka av. Strö över hackad persilja och servera med kokt eller råstekt potatis och saltgurka eller ättiksgurka.
  3. Variationer: Älgskav kan tillagas på samma sätt. Om man har älgkött i frysen är det enkelt att själv göra "skav". Låt köttet ligga framme någon timme så att det blir tempererat. Det skall fortfarande vara ganska hårt. Skär köttet med vass kniv eller i skärmaskin i hyveltunna skivor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mumsan 1 september 2008

    Smällgott! Trots att det var måndag så kände jag att gör man såhär god mat så kräver det god dryck! Så jag slog till på en Brolio (nr 2705) från Italien för 99:- å gissa om jag hade en bra måndagkväll....

  • gummsen 19 augusti 2009

    Mycket gott kommer att göra detta fler gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.