Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddtårta med fläder, jordgubbar och vit choklad

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det är få smaker som är lika synonymt med svensk sommar som jordgubbar och fläder. Vit choklad och grädde på det, så har du en praktiskt taget oslagbar sommartårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper eller smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten och rör om. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, känn med en sticka att den är torr. Låt kakan kallna och dela den i tre delar.
  3. Chokladcréme: Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp hälften av grädden och ta av från värmen. Rör ner chokladen och låt den smälta helt. Rör slätt med resten av grädden. Låt grädden kallna ordentligt i kylen minst 2 timmar. Vispa upp grädden med en elvisp. Riv det yttersta skalet av limen och vänd ner i crémen.
  4. Skär kakan i tre bottnar. Lägg en botten på ett fat och skeda över lite av flädersaften. Bred på hälften av chokladcrémen och lägg på nästa botten. Skeda över flädersaft och bred på resten av chokladcrémen. Lägg på den sista botten och skeda över flädersaft.
  5. Ansa jordgubbarna och dela dem eventuellt i halvor. Vispa grädden och lägg över den i en spritspåse. Spritsa på grädden på tårtan och garnera med jordgubbarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.