Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddtårta med mandelkrokant

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Knaprig mandelkrokant i grädden är ljuvligt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, minst 10 minuter. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret.
  3. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm med bakplåtspapper. Strö över socker och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen tills kakan är torr inuti, ca 15 minuter. Låt kallna. Stjälp upp kakan och dra försiktigt av papperet.
  4. Hacka mandeln grovt. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull på låg värme. Rör ner mandeln. Bred ut massan på ett bakpapper och låt stelna. Hacka grovt med en vass kniv.
  5. Dela kakan mitt itu på längden. Bred sylt på ena halvan. Vispa grädden. Blanda hälften av grädden med krokant. Bred ut på sylten. Lägg på andra kakhalvan. Bred på resterande grädde och garnera med bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.