Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamsbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Enkla bullar att baka, men görs i två steg genom att du skållar grahamsmjölet med hett vatten under den första dagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Första dagen blandar du 3 dl grahamsmjöl med att hälla över 3 dl kokande hett vatten. Detta kallas för skållning. Rör om och täck med en bakduk tills nästa dag.
  2. Tillsätt övriga ingredienser under dag 2 och arbeta ihop till en fast deg. Låt degen jäsa i 45-60 minuter i bunken.
  3. Knåda degen bara så att gasblåsorna pressas ner.
  4. Delas i 20 bitar/bullar. Lägg på smord eller bakpappersklädd plåt.
  5. Jäs i 30 minuter.
  6. Gräddas i 225 grader i ca 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.