Tartelett kommer från franskan och betyder liten tårta. Den här består av tunn mördegsbotten, en god kräm med apelsinsmakande likör och ett hallontäcke.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Häll mjöl och socker i matberedarens skål. Tillsätt matfett och äggula. Arbeta snabbt samman allt till en deg.
- Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
- Nagga pajbottnen med en gaffel. Vik aluminiumfolie över degkanten. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Gör fyllningen. Tina ev frysta hallon. Vispa ihop ägg, socker, apelsinsaft och apelsinskal i en kastrull.
- Sjud krämen på medelvärme under kraftig vispning tills den tjocknar.
- Låt krämen svalna något. Rör ner matfettet. Låt krämen kallna.
- Vispa grädden. Blanda ner grädden i krämen. Smaka av med Grand Mariner. Fyll pajskalet med apelsinkräm.
- Låt ev tinade hallon rinna av. Fördela hallonen över apelsinkrämen.
Publicerat den
26 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar