Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med kassler och kryddstarka korvar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker gratäng med kassler på en krämig bädd av sparris, kryddig korv och pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan och spola sedan i kallt vatten. Dela broccolin i mindre buketter. Koka i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten och låt rinna av. Ansa och strimla purjolöken. Skär korvarna i snedställda skivor.
  3. Fräs paprika, purjolök och korv i smör. Blanda fräset med broccoli, pasta och innehållet ur en burk av créme fraichen. Fördela blandningen i en smord ugnsform. Ansa sparrisen och ta bort nedre delen. Koka i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola av i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Placera kasslern i rader på pastan. Peta in delad kokt sparris mellan kasslerskivorna och bred ut resterande créme fraiche mellan skivorna. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Garnera med kryddgrönt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.