Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fläskfile

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.Putsa fläskfilén ren från fett ochhinnor.Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och banka ut dem med handen.Stek skivorna hastigt på båda sidor i smör.Krydda med salt och peppar.Lägg köttet i en smord ungssäker form.
  2. Skala och finhacka löken.Fräs den mjuk i smör utan att få färg.Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den faller ihop.Salta och peppra.Lägg spenaten vid sidan om köttet i formen.
  3. Mosa osten, blanda med créme fraichen och rör till en slät sås.Smaksätt med vitlökskrosset. Salta och peppra och häll såsen i formen.Gratinera i ugnen tills såsen fått fin färg 15-20 minuter.
  4. Laga till den frysta röstin enligt anvisningar på förpackningen.Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.