Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad ört och ostpanerad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ofta är paneringar rätt mesiga. Här kommer en riktigt, rolig och väldigt god fläskfilé med panering av färska örter. Serveras med lök- och baconstekta ärtor, samt råstekt potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka kryddorna och lägg dem i en skål. Tillsätt ströbröd, riven ost och olivolja. Rör om till en jämn blandning och bred ut den på en flat tallrik.
  3. Salta och peppra filén runtom. Vispa upp äggen och vänd köttet i äggsmeten. Lyft sedan upp köttet och lägg det på tallriken med ört och ströbrödblandningen. Ös med en sked panering över köttet och pressa försiktigt med handflatan så att blandningen fäster runtom.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och byn köttet runtom. Lyft försiktigt över köttet i en smord ugnform och sätt in det i ugnen i ca 15-25 minuter.
  5. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i ärtorna. Koka dem någon minut tills de börjar mjukna men fortfarande har sin spänst och tuggmotstånd kvar. Häll av kokvattnet och spola av ärtorna med kallt vatten. Låt rinna av.
  6. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i hackad lök och fräs i olja utan att den tar färg. Lägg i bacon skuren i små bitar och stek den i ett par minuter. Tillsätt ärtor, salta och peppra. Stek på låg värme tills ärtorna är mjuka. Strö över parmesanost och blanda.
  7. Skiva köttet tunt och servera det tillsammans med lök- och baconfrästa ärtor och råstekt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.