Ofta är paneringar rätt mesiga. Här kommer en riktigt, rolig och väldigt god fläskfilé med panering av färska örter.
Serveras med lök- och baconstekta ärtor, samt råstekt potatis.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Finhacka kryddorna och lägg dem i en skål. Tillsätt ströbröd, riven ost och olivolja. Rör om till en jämn blandning och bred ut den på en flat tallrik.
- Salta och peppra filén runtom. Vispa upp äggen och vänd köttet i äggsmeten. Lyft sedan upp köttet och lägg det på tallriken med ört och ströbrödblandningen. Ös med en sked panering över köttet och pressa försiktigt med handflatan så att blandningen fäster runtom.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och byn köttet runtom. Lyft försiktigt över köttet i en smord ugnform och sätt in det i ugnen i ca 15-25 minuter.
- Koka upp lättsaltat vatten och lägg i ärtorna. Koka dem någon minut tills de börjar mjukna men fortfarande har sin spänst och tuggmotstånd kvar. Häll av kokvattnet och spola av ärtorna med kallt vatten. Låt rinna av.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i hackad lök och fräs i olja utan att den tar färg. Lägg i bacon skuren i små bitar och stek den i ett par minuter. Tillsätt ärtor, salta och peppra.
Stek på låg värme tills ärtorna är mjuka. Strö över parmesanost och blanda.
- Skiva köttet tunt och servera det tillsammans med lök- och baconfrästa ärtor och råstekt potatis.
Publicerat den
11 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar