Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad Lax

 
  • Tid: 3 dagar
Skriv ut

En klassiker

Ingredienser

Instruktioner

Köp en Filead Lax, eller filea hemma. Dela de två halvorna i mitten. Blanda 2 dl Finsalt med 2 dl Socker. Massera in denna blandning på köttsidorna av Fisken. Strö på rejält med Grovsalt. Lägg på med dill. lägg Laxhalvornas köttsidor mot varann, placera dessa i en täckt form eller i plastpåse. Lägg i kylskåp i tre dygn. Vänd på Fisken 2 ggr/dygn. Ta ut fisken efter tre dygn och spola av saltet. Frys in, men spara en bit, för avsmakning. Ätes på hårtbrödmacka, eller till sallad, potatis med kall laxsås till. Kan också med fördel stekas/bräckas lätt. låt detta bli en vana att ha på bordet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.