Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad pepparströmming

 
Skriv ut

Den här strömmingen är ett måste på julen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Avlägsna hela skinnet från strömmingsfiléerna. Blanda marinaden så att socker och salt löses upp och häll den över filéerna i en rostfri skål. Täck skålen med lock eller plast. Ställ i kyl över natten.
  2. Dag 2: Ta upp filéerna ur marinaden och låt dem rinna av i en sil. Blanda kryddsåsen och sätt i de avrunna filéerna och blanda försiktigt så att de inte går sönder. Täck skålen och förvara i kyl till nästa dag.
  3. Dag 3: På serveringsdagen flyttas strömmingen med sås över i en skål. Den kan garneras om man vill med krossad rosépeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.