Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad strömming med kapris

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegott på sillbordet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj strömmingen. Blanda ingredienserna till lagen. Låt filéerna ligga i lagen tills köttet är vitt, 4–6 timmar.
  2. Ta upp dem och låt rinna av väl. Gärna först genom ett durkslag och därefter på ett tjockt hushållspapper som suger upp överflödig vätska – annars tunnar såsen sig. Dra av skinnet.
  3. Krama ur all vätska ur kaprisen och hacka den grovt. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Varva de avrunna filéerna och såsen i en burk eller skål. Låt strömmingen stå i kylen minst ett dygn, men gärna två före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.