Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad strömming i äppelsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Strömmingen får nytt liv i syrligt äppelsällskap. Perfekt på midsommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten och ättikssprit i en skål. Tillsätt salt och socker och rör tills det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen, rör om.
  2. Ställ in i kyl och låt dem ligga tills köttet blivit vitt och fast, ca 8 tim. Häll bort lagen och drag skinnet av strömmingen. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Varva strömming och sås i en burk. Ställ i kyl för att mogna ca 1 dygn före servering. Hållbar 1 vecka i kyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.