- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 2 dagar 30 minuter
Skriv ut
Suveränt god beroende på att den får ligga och dra över natten i ägg-mjölkblandningen. Smarrig bl a på en hård macka.
Instruktioner
- Klipp bort ryggfenorna på strömmingen. Vispa ihop ägg och mjölk, lägg strömming och äggblandning i dubbla plastpåsar. Låt dra över natten.
- Vänd filéerna i rågmjölet och stek i smör/oljeblandningen på medelvärme.
- Låt strömmingen kallna och rinna av på hushållspapper.
- Koka ättikssprit, socker och vatten tills sockret löst sig. Låt svalna.
- Varva strömming, rödlök, morot, lagerblad och svartpeppar i en glasburk, häll över lagen och låt stå i kylen 1 dygn.
Publicerat den
5 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar