Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravlaxspett med senapskräm

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Frys in laxen minst 5 dygn innan du gravar den. En kräm gjord på kesella, senap och dill serveras till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lax: Dra bort benen på laxen med en pincett. Skär laxen i ½ cm tjocka skivor. Blanda salt, socker, peppar och dill och strö över laxen. Snabbgrava laxen i rumstemperatur ca 30 min. Skölj hastigt av laxen och torka av den ordentligt. Trä upp laxskivorna på spett.
  2. Senapskräm: Rör samman senap, kesella, socker och dill till en ganska fast och krämig sås. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till spetten.
  3. Servering: Fördela såsen i små glas och stick ner spetten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.