Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buljongkokt kyckling med primörer och gramolata

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig kyckling med örter, citron och krämig senap. 394 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljongen. Skrubba och halvera potatisen. Tillsätt potatisen till buljongen och låt koka 10 minuter.
  2. Skala och slanta morötterna. Ansa och skär salladslöken i mindre bitar. Skölj sockerärterna. Skär kycklingen i stora bitar.
  3. Plocka och finhacka dragonbladen. Skala och finhacka vitlöken. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet. Blanda allt, salta och peppra gremolatan.
  4. Tillsätt morot och kycklingen i buljongen, låt koka i 5 minuter, se till att kycklingen inte kokar för länge då är det risk att den blir torr.
  5. Tillsätt salladslök och sockerärter till buljongen, sjud i 2 minuter. Tillsätt spenaten.
  6. Blanda alla ingredienser till senapskrämen.
  7. Servera kycklingen med gremolatan och senapskrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.