Instruktioner
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda vispgrädde, ägg och ströbröd i en bunke. Tillsätt salt och peppar och blanda ner älgfärsen.
2. Stek löken i smör i en stekpanna ca 2 min utan att löken tar färg. Den ska bara mjukna. Låt den svalna lite och blanda sedan ner den i färsen.
3. Strimla oliverna och fintärna fetaosten. Blanda med färsen och lägg i en väl smord form. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Du kan steka klyftpotatis samtidigt i lämplig form som får plats bredvid färsformen - om du inte har två ugnar förstås. Låt helst älgfärslimpan vila 5-10 min innan den skärs upp.
4. Skala och riv gurkan grovt och blanda med salt i ett durkslag. Låt stå ca 15 min så att vattnet dras ur. Pressa med handen ut så mycket vatten som möjligt. Blanda med yoghurt och rör ner pressad vitlök samt citron. Låt stå kallt till servering.
5. Stjälp upp älgfärslimpan och servera den varm i skivor tillsammans med klyftpotatis och kall tsatsiki.
Jättegod!!!