Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk färslimpa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Köttfärslimpa av älgfärs kryddad med bl a fetaost och svarta oliver. Till detta serveras förstås en tsatsiki samt klyftpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda vispgrädde, ägg och ströbröd i en bunke. Tillsätt salt och peppar och blanda ner älgfärsen. 2. Stek löken i smör i en stekpanna ca 2 min utan att löken tar färg. Den ska bara mjukna. Låt den svalna lite och blanda sedan ner den i färsen. 3. Strimla oliverna och fintärna fetaosten. Blanda med färsen och lägg i en väl smord form. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Du kan steka klyftpotatis samtidigt i lämplig form som får plats bredvid färsformen - om du inte har två ugnar förstås. Låt helst älgfärslimpan vila 5-10 min innan den skärs upp. 4. Skala och riv gurkan grovt och blanda med salt i ett durkslag. Låt stå ca 15 min så att vattnet dras ur. Pressa med handen ut så mycket vatten som möjligt. Blanda med yoghurt och rör ner pressad vitlök samt citron. Låt stå kallt till servering. 5. Stjälp upp älgfärslimpan och servera den varm i skivor tillsammans med klyftpotatis och kall tsatsiki.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • scornelius 17 september 2011

    Jättegod!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.