Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär auberginerna i ca 1 cm tjocka skivor.
Bred ut dem på en plåt eller tidningspapper och salta ordentligt. Låt skivorna ligga i 10 minuter så att de börjar vätska sig. Det drar också ut lite av det beska i auberginen och gör att den inte suger upp så mycket olja.
Torka av skivorna med hushållspapper.
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs några minuter i lite av olivoljan tills hacket blir glansigt. Häll över i en stor skål.
Hacka persiljan och myntan.
Skiva tomaterna.
Riv halloumiosten.
Blanda ner äggen, ströbrödet, oreganon och spiskumminet i det stekta lök- och vitlökshacket. Vänd sedan ner den hackade persiljan och myntan samt osten. Salta och peppra.
Rosta aubergineskivorna i torr stekpanna (torka ur den du stekte löken i) 1 minut per sida på hög värme.
Bottna en långpanna med aubergineskivor. Varva med tomatskivor och lök/ägg/ostblandningen. Ringla över olivoljan som avslutning.
Baka i ca 20 min i ugnen.