Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk gratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lika god som nyttig! Passar perfekt till grillat kött.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginerna i ca 1 cm tjocka skivor. Bred ut dem på en plåt eller tidningspapper och salta ordentligt. Låt skivorna ligga i 10 minuter så att de börjar vätska sig. Det drar också ut lite av det beska i auberginen och gör att den inte suger upp så mycket olja. Torka av skivorna med hushållspapper. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs några minuter i lite av olivoljan tills hacket blir glansigt. Häll över i en stor skål. Hacka persiljan och myntan. Skiva tomaterna. Riv halloumiosten. Blanda ner äggen, ströbrödet, oreganon och spiskumminet i det stekta lök- och vitlökshacket. Vänd sedan ner den hackade persiljan och myntan samt osten. Salta och peppra. Rosta aubergineskivorna i torr stekpanna (torka ur den du stekte löken i) 1 minut per sida på hög värme. Bottna en långpanna med aubergineskivor. Varva med tomatskivor och lök/ägg/ostblandningen. Ringla över olivoljan som avslutning. Baka i ca 20 min i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.