Instruktioner
1. smält 2 msk smör i en kastrull och blanda ner den nykokta pastan så att den blir blank. Vispa äggvitan till hårt skum och rör ner den och riven ost i pastan. Rör om.
2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och låt den bryna tills den är jämnt smulig. Salta och peppra. Tillsätt tomatkross och buljong. Låt allt puttra under lock i ca 20 minuter.
3. smaka av färsen med malen kanel.
4. Vispa ut mjölet i en kastrull med mjölken. Låt koka upp under omrörning. Låt koka i ca 3 minuter.
5. Tillsätt 1 dl riven ost och smaka av med salt och peppar.
6. Lägg cirka hälften av pastan i en smord eldfast form. Fördela färsen över och täck medresterande pasta. Häll ostsåsen över.
7. Blanda samman ströbröd och persilja. Strö över hela gratängen och klicka på lite smör. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fått fin färg. Bjud gärna en sallad till.
tomatkross saknas i ingredienslistan.