Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk Pastitsio

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En känd och omtyckt grekisk pastagratäng.

Ingredienser

Instruktioner

1. smält 2 msk smör i en kastrull och blanda ner den nykokta pastan så att den blir blank. Vispa äggvitan till hårt skum och rör ner den och riven ost i pastan. Rör om. 2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och låt den bryna tills den är jämnt smulig. Salta och peppra. Tillsätt tomatkross och buljong. Låt allt puttra under lock i ca 20 minuter. 3. smaka av färsen med malen kanel. 4. Vispa ut mjölet i en kastrull med mjölken. Låt koka upp under omrörning. Låt koka i ca 3 minuter. 5. Tillsätt 1 dl riven ost och smaka av med salt och peppar. 6. Lägg cirka hälften av pastan i en smord eldfast form. Fördela färsen över och täck medresterande pasta. Häll ostsåsen över. 7. Blanda samman ströbröd och persilja. Strö över hela gratängen och klicka på lite smör. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fått fin färg. Bjud gärna en sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Caiissa 2 september 2008

    tomatkross saknas i ingredienslistan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.