Potatis, paprika och fetaost. Den här rätten innehåller några av de ingredienser och smaker som är typiska för de rustika rätterna i norra Grekland.
Instruktioner
- Borsta av potatisen och lägg den med skalet på i en ångkokningsinsats. Ångkoka 20 minuter.
- Ansa och kärna ur paprikorna. Skär dem i tunna strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
- Ta bort stjälkfästet på tomaterna och skålla dem i kokhett vatten. Skala tomaterna, halvera dem, kärna ur dem och strimla fruktköttet. Skala potatisarna.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna, lägg i vitlöken och fräs 1 minut under omrörning. Tillsätt paprikastrimlorna och fräs under omrörning ca 2 minuter.
- Sänk värmen och låt fräsa ytterligare 5 minuter. Skiva potatisen och bryn den lätt i pannan. Krydda med salt och paprikapulver.
- Tillsätt tomaterna och oreganon och fräs cirka 2 minuter. Smula fetaosten och klipp gräslöken fint. Portionera upp potatispannan på tallrikar och strö över fetaost och gräslök.
Publicerat den
1 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar