Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk potatispanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Potatis, paprika och fetaost. Den här rätten innehåller några av de ingredienser och smaker som är typiska för de rustika rätterna i norra Grekland.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta av potatisen och lägg den med skalet på i en ångkokningsinsats. Ångkoka 20 minuter.
  2. Ansa och kärna ur paprikorna. Skär dem i tunna strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
  3. Ta bort stjälkfästet på tomaterna och skålla dem i kokhett vatten. Skala tomaterna, halvera dem, kärna ur dem och strimla fruktköttet. Skala potatisarna.
  4. Hetta upp olivoljan i en stekpanna, lägg i vitlöken och fräs 1 minut under omrörning. Tillsätt paprikastrimlorna och fräs under omrörning ca 2 minuter.
  5. Sänk värmen och låt fräsa ytterligare 5 minuter. Skiva potatisen och bryn den lätt i pannan. Krydda med salt och paprikapulver.
  6. Tillsätt tomaterna och oreganon och fräs cirka 2 minuter. Smula fetaosten och klipp gräslöken fint. Portionera upp potatispannan på tallrikar och strö över fetaost och gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.