Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska citronbiffar med tzatsiki

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Riktigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulgur (couscous) enligt anvisningar på paketet. Blanda färsen och salt och peppar. Låt havregryn svälla i vatten några minuter. Finhacka löken. Blanda ihop färsen med lök och havregryn, tillsätt ett ägg. Tillsätt riven citronskal, oregano och pressad vitlök. Blanda ordentligt. Hetta upp oljan och forma köttfärsen till biffar. Stek va 8 minuter biffar snabbt på båda sidorna så att de får fin färg. Lägg biffarna i en ugnfast form och sätt in i ugnen (200 grader) i ca 10 - 15 minuter. Kontrollera att biffarna är genomstekta.
  2. Riv gurkan och krama ur vätskan. Lägg i en skål och blanda ner yoghurten, salt och peppar samt pressa vitlöken. Servera kokt bulgur (couscous) och tzatziki till biffarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.