- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
God bjudrätt om man gillar ädelost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryn fläskkotletterna. Lägg dem i en smord ugnsfast form.
- Gör sedan ostkrämen: Finfördela ädelosten med smöret i en skål. Arbeta in den rivna herrgårdsosten. Tillsätt därefter äggulorna och paprikapulvret och arbeta till en krämig konsistens.
- Fördela ostmassan lika på fläskkotletterna. Ställ sedan in kotletterna i ugnen att gratineras i 7-8 minuter eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
- Under tiden kokar man upp vatten och lägger i hela tomater. När skalet spricker upp tar man ur dem och avlägsnar skalet.
- När kotletterna är färdiga läggs de skållade tomaterna som garnering i formen eller när man serverar kotletterna, förslagsvis med ugnsstekt klyftpotatis eller pommes strips.
Publicerat den
20 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar