Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska kotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God bjudrätt om man gillar ädelost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bryn fläskkotletterna. Lägg dem i en smord ugnsfast form.
  3. Gör sedan ostkrämen: Finfördela ädelosten med smöret i en skål. Arbeta in den rivna herrgårdsosten. Tillsätt därefter äggulorna och paprikapulvret och arbeta till en krämig konsistens.
  4. Fördela ostmassan lika på fläskkotletterna. Ställ sedan in kotletterna i ugnen att gratineras i 7-8 minuter eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
  5. Under tiden kokar man upp vatten och lägger i hela tomater. När skalet spricker upp tar man ur dem och avlägsnar skalet.
  6. När kotletterna är färdiga läggs de skållade tomaterna som garnering i formen eller när man serverar kotletterna, förslagsvis med ugnsstekt klyftpotatis eller pommes strips.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.