Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska kycklingklubbor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den goda och fettsnåla såsen till kycklingen görs på buljong och matlagningsyoghurt. Soja, vitlök, fetaost och oregano gör denna rätt till en kycklingfavorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och 2 vitlöksklyftor. Mosa 2/3 av fetaosten, tärna resten och lägg åt sidan. Spara några kvistar färsk oregano till garnering och ta av bladen från resten av kvistarna.
  2. Dela klubborna vid leden i 2 bitar. Bryn kycklingen runtom i en stekpanna med 1 tsk olivolja. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
  3. Hetta upp 1 msk olivolja i en vid gryta eller panna, lägg i den hackade löken och vitlöken och låt fräsa några minuter. Tillsätt buljong, soja, oregano och den mosade fetaosten. Rör ner matlagningsyoghurt i såsen.
  4. Lägg i kycklingen och låt den sjuda 20-30 minuter på svag värme tills kycklingen är färdig.
  5. Koka upp en kastrull med lätt saltat vatten. Tillsätt bönorna och koka 2 minuter. Skala en vitlöksklyfta. Häll av vattnet och låt bönorna rinna av. Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull och lägg i bönorna. Sätt vitlöksklyftan på en gaffel och rör om med vitlöken i oljan medan bönorna fräser, ca 3 minuter.
  6. Lägg upp kyckling och bönor på tallrikar. Servera med såsen och garnera med den tärnade fetaosten och färska oreganokvistar. Pasta eller osötat bröd är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.