Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska lammfärsbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kan fyllas med fetaost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen och ställ kallt. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman lammfärs, ägg, vitlök och timjan. Krydda färsen med salt och svartpeppar.
  2. Forma biffar och stek dem ljust bruna i en stekpanna med smör. Ställ in hela stekpannan i nedre delen av ugnen, om skaftet tillåter, eller använd en ugnsfast form och låt biffarna steka klart i 10 minuter.
  3. Strimla paprikan och blanda med de passerade tomaterna. Värm och smaka av med salt, peppar och kanske en gnutta socker för att locka fram den goda tomatsmaken. Servera biffarna med tomatröra, ris och gärna en kvist färsk timjan. Ringla yoghurtsåsen över biffarna i små fina ränder eller servera i en skål vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.